Tuesday, November 30, 2010

My Last Day, Goodbye Lake View Apartment.

mood; sad for good
listening to; 2ne1 - Go Away

ok today is the day, my last day at Apartment Lake View. sangat sedihlaa~ dah dua tahun duduk sini. kalau orang tanya senaraikan 5 perkara best duduk kat sini. aku akan jawab
  1. first, rumah nie sejuk 24 hours even tengahari, selesa sangat, kalau letih, letak kepala memang pengsanlaa...
  2. kat sini jugak tempatnya bersih ja, pagi petang ada orang sapu sampah smua, pak guard pon 24 jaga. sangat secure tak macam dok cherry dulu, rompaklah bagai.. ayooo tak secure langsung.
  3. petang-petang kat sini banyak orang jual juadah petang, mcm2x ada pisang gorenglah, air kelapa depan umah terbaik, then air tembikai.. arhh sure nanti rindu.
  4. aku suka duduk dalam bilik, selesa ja, plus aku dok sengsorang, bogel pon boley. kalau kat umah kg dahla kadang tuh panas, orang plak leh lalu lalang, tak nampak cam bilik pon.
  5. laslty, dak umah aku plak baek-baek belaka. so tak banyak hal buruk berlaku hehe
sebenarnya banyak sangat pengalaman dan kenangan yang ditinggalkan di apartment nie... macam buat assignment ramai-ramai, photoshoot, buat video gedik, bukak puasa, omaw,sue, ayiep datang makan-makan lepas beli kat pasar malam, main game, menari-nari, karoeke... arhhh dan banyak lagik. haihhh betul2x sedih nie T_T, so mari kita ratapi dan mengimbau kenangan dengan gambar - gambar terakhir aku dan rumahku ini. sob100x.

DSC_0034
ini no rumah kitorang. K-0-14 dah macam jenis senapang ja

DSC_0036
laluan nak ke parking. setiap hari aku lalu sini, nanti tak dah~

DSC_0029
bilik sham dan pian, dah kosong. tinggal sejadah. dikekahkan kot.

DSC_0028
bilik puntong pon, lagi awal kosongnya.

DSC_0016
that's my room, macam scary ja.

DSC_0037
barang-barang yang tinggal. dah siap kemas.. cam tak jew.. haha

DSC_0038
pemandangan yang takkan aku nampak lagi dah. dari tingkap ruang tamu.

DSC_0020
taubatlahhh~ huhu

----------------------------------------------------------------

tengah-tengah mengemas terjumpa beberapa benda yang mengimbau kenangan seketika.

DSC_0001
aku pernah ada handset ini, tapi hurmm.... hilang sebab aku tinggalkannya tanpa disedari. sayang sekali. ingat lagi, setiap kali bunyi mesej pasti bunyi "Ya Allah!!!" petikan lagu dari Marshanda.

DSC_0003
dalam rumah nie aku rajin masak air, kadang kalau diorang nak gi beli air kat luar, aku akan tempah ais 50 sen sebab aku buat air sendiri jew... hehe

DSC_0004
jam nie dah rosak, wani baguih pernah tegur katanya "patotla maneh tangan hang, ada jamla" then aku jilat tangan aku, aku cakap "dak pon"... LOL.

DSC_0006
yeaayyyy surat tawaran lagik masuk KPTM, hahaha dok kemas jumpa surat nie. dah hmpr 3 tahun dah weh... huhu

DSC_0007
ok enil, sorry aku dah curik nota hang. terselit-selit ntah camna. huhu coding apa ntah.

DSC_0018
poster idola hahaha suju yang kacaks, teringat kelas 0401, super senior menari menyanyi dalam kelas, sapa penaraju? ok SAYA!

DSC_0019
beg duit tuh dapat hadiah dari sham dan lea masa bday ke 19, thank guys dan skarang dah hancur. maksudnya aku guna betul2x ke tak reti jaga hahahaha

DSC_0009
slip masok peksa. tertulis "ID telah ditempah" sebabnya dompet jatuh kat Alor Star masa gi kenduri miss anis, aihhh dugaan tahap gaban time tuh.

DSC_0024
seterika nie dah rosak, mak belikan. asyik jatuh ja, patah habis. haihhh bye awak.

DSC_0032
jadual kelas time 0401, penuh aktivitinya tiap ari, enil suka hari rabu sebab pagi tuh aku mandi wajib tertulis didalam jadual, shit~ hahahahha takley blah every Thursday, SHOPPING!!!

DSC_0031
tiket masuk tengok gig Hujan kat Medan Gopeng hari tuh, aku gi ngan puntong jew.. slumber, best tahap gaban. dan didinding juga aku lekat beberapa note yg merapu. hahah

----------------------------------------------------------------
hari ini, pian dan sham datang, diorang sekarang dah pindah rumah kat TC sebab mengikuti Kursus Flash so dok ngan dak2x flashmobla hahaha so kitorang lepak-sembang buat kali terakhir kat sini.

DSC_0013
pian, my great friend, dari sem satu kenal kaw weh satu umah... thank q besties!

DSC_0011
hari nie sham kaya~ bawak balik makanan banyak, thanks weh~

DSC_0023
dah kenyang pian terdampar bagai ular sawa telan kambing, sham telepon sape ntah.

DSC_0026
borak-borak.

DSC_0015
sham blur handphone letak mana.

DSC_0022
ok, dah ada penghuni terbaru. great rumah tak sunyilaahh~

DSC_0027
muka berat hati

CRAZYMATES
i'm gonna miss everything~

p/s; just sad right now




3 comments:

Najwa Amirah said...

Sebak la naddddddd :/

Nadzirul Afif Omar said...

aku pon...
tak sangka
cepat sangat~

ainil said...

xde da...aku nk lepak wt final project.bahhaah