Monday, January 25, 2010

Presentation Skill Workshop with Toastmasters

Hey hey wassup you guys!
so whatcha doin' today?
everything fine haa?... haha

well, hari ini saya nak berkongsi sedikit pengalaman yang saya tempuhi bersama rakan-rakan last saturday. hahaha bunyi mcm lasak jewp.

takdelah, pada haris sabtu lepas kami telah diberi peluang untuk menyertai Presentation/Speech Workshop yang dianjurkan oleh pihak KPTM Ipoh dengan kerjasama Toastmaster International selaku penceramah serta yang conduct everything hari tuh.

erm nak cerita satu persatu pown dah tak tahu nak mulakan camna tapi rasanya dengan gambar korang boley lebih faham. Ini adalah ehsan Ed http://edbudakkechik.blogspot.com
mari kita saksikan;

ini adalah miss mar dan miss mira, mereka pernah mengajar saya dalam subjek DAV dan PWWW, mereka cantik, cute dan sporting. Tengoklah betapa sportingnya diorang, orang tengah belajar BI, diorang bergossip plak kat blakang. hahahah apala diorang citer tuh erk?... Pelamin idaman kowt.

haha, amboi Ed seronok sunggh bila bersama Pak Peter, hahahah bergelak tawa bagai. huhuuh. Ed sebenarnya tidak dikira sebagai peserta tapi sebagai Photographer, mestilakan.... dia cakap, walaupun tak turut serta tapi dia jugak enjoy workshop nie..

kinochiwa... kawaii niera-chan... hahaha ini niera, bak kata Toastmaster May Foo, Niera nie the Gorgeous Red Baju Kurung Girl, hahahah gambar nie disnap ketika niera di beri ujian untuk berucap secara spontan, dia dapat tajuk 10 ways to save money, yang tak boley tahan dia punya nasihat adalah pergi jual botol dan plastik untuk dapatkan duit. hahahaha kawaii!!!

haaa... inilah adalai Ainil Fitrah binti Azemi, sedara aku yg happening, haha tengoklah seronoknya dia boleh cakap BI depan orang ramai... gembira sangat. Dia cakap "i'm here because my english is broken" hahaha... good job weh!

ini gambar masa rehat, sajala dapat kamera Ed terus pose maut ramai-ramai, haha thanks Sham, credit for ya. (dari kiri KakMoon, Niera, Enil, Aku dan Yong )

owh my god!, who is this gorgeous girl!... ahaa Jaja my fav gurl... so delicious bila tengok dia.... sehat jewp... dia nie baik hati dan periang... seronok lepak ngan Jaja, Kak Moon ngan Sham suka sakat dia... sian Jaja... harap Jaja tak amik hati okey...

cis, tak gunazzz... hahaha aku tengah berucap boley plak diorang pose... hahaha timah mcm cakap "aku tak paham dia nie cakap per... whatever" hahaha... apala aku mencarut kar depan tuh.

ini adalah text yang aku berlatih untuk speech tempoh hari, aku diberi tugasan untuk beri speech, aku tak bersedia pown, malam sebelum tuh pown siap gi tengok wayang lagik. haha
pastuh hamik kau, tergagap-gagap depan orang ramai, tapi alhamdulilah okeyla jugak, Toastmaster yg judge aku pown puji aku hahahha haih ntahlah...

ceh!, apala aku tengah mencarot tuh... How To Motivate Urself to Learn English tajuknya..

bersalam ngan Pak Peter, dia nie orang jerman kowt, slang BI dia bukan main, kira rakyat malaysia kot dia nie coz dah berbelas tahun disini. huhuhuh

tangkap gambar selepas soru, smua muka kenyang jewp, dapat makan free... yeah!

everyone kusyuk mendengar... aku boley plak pandang kamera.. pantang nampak!

nie Mus, kononnya dia Kim Bum celup arr hahaha, haih ntahlah... dia pown kena mcm niera... siap first lagik... dia cakap pasal My First Time Driving Experience... kelakar...

wah!!!.. Jue Comey... kawaiii!!! ini time jue dipanggil kedepan untuk introduce diri, semua orang mcm... wahhh cutenya dia... memang pown apa dia buat pown cute sesangat... huuhuhuh

ini selepas upacara penyampaian Sijil... smua happy bersama toastmasters dan lecturers. hope event mcm nie akan ada lagi coz sangat bagus sekali.

p/s:this is a very good experience for everyone coz we can improve our english and presentation skill. So, its very2x gooooooddd!

so that's all for today...

xoxo,
nadzirul afif
peace yo!

3 comments:

eD's photography said...

hahaha....aku pun ada jugak..thx nadz..hehehehe... :)

ainil said...

hahahaha...aku suke sgt npe tah..
hihihihihihhihi

Nadz Afif said...

hahaha ed, no problemla... ang mestila ada kan... heee ;p

enil - ntah girang sangat