Tuesday, January 27, 2009

Gong Xi Fa Chai

Maaf semua sebab dah lama tak update...
well semua orang dah tahu hari nie dan kemarin adalah sambutan perayaan tahun baru cina... dan tahun nie tahun lembu tanah, aku tak pasti what the hell about that so aku taknak sentuhlah... janji aku tau tahun nie tahun lembu tanah... kat sini aku just nak ucapkan gong xi fa chai kepada semua penganut agama budddha terutamanya kaum cinalah di Malaysia... Aku dengar2x kat seluruh dunia tahun nie sambut ala kadar dan berjimat cermat coz kemerosotan ekonomi yang dasyat ya amat... hurm... tapi rasanya agak meriahlah kot... tahun nieh tak berkesempatan pon nak tengok tarian naga... huhu dulu aku syok sangatla... korang suka x?? bendalah tuh comel jugak... huhu Kelmarin aku dan family pergi ke rumah Antie Yee... kawan lama mak, nurse jugak tapi dah bertugas kat Hospital Sungai Petani... diorang memang rapat gler walaupun berlainan bangsa.. jumpa jew teros plok cium tau... bestfren... wah memang Malaysian... pastuh kan Pak Ngah aka merangkap abng kepada antie Yee, kalau cakap kedah sebijik mcm orang kampung contohnya kalau melayu cakap "Oh saya memang kenal dengan Pak Kob tuh..." kalau cina lak... "Owh itu Pak Kob arr, saya manyak kenal lorh" tapi abang antie Yee slumber jew cakap fasih kedah "Kob had mana?... kalau kob tuh saya kenai arr, gang arr tuh, kawan qapat"... fuh sempoi... yang best lagik aku dapat duit raya... muahahaha tak kawin lagi maa... haha...

hari nie lak lepak umah Antie Quan, dia pon slalu lepak kat umah, ngan mak pon rapat gak... tadi makan limaulah, kue baululah... mcm2x.... antie Quan nie lifestyle mcm Melayu, babi tak sentuh, anjing pown tarak, bersih jew umah dia... huhu tadi pown Alhamdulilah dapt duit raya huhu...
beshnya... huhu

Psst:// best dapat makan limau mandarin, teringin gak blajar bahasa mandarin... "we ai nie" jew aku tau... muahahaha

2 comments:

Omaw Rozduan said...

pagi raya cina kan.
aku dok umah tgk MHI




















Malaysia hari ini

NadaFio said...

aku gi malamla... 2x malam.. haha
pagi aku tido lagik