Monday, January 12, 2009

Trademark!


Semenjak dari sekolah rendah aku selalu dengar ada jew trademark percakapan... ntah kenape ntah dan bendalah nie akan menjadi budaya plak kat satu kelas malahan satu sekolah pon bleh jadik... masa kat sekolah menegah pon mcm tuh... masa aku kat SMK YAN aku dengan clique aku suka cakap mcm nak teqan taik, tak pon slang omputeh cakap melayu yang mengada-ngada yang pelik semua pown terikut-ikut... kalau yang mencarut tuh malaslah nak cakap kan... zaman tok nadok pon dah orang mula cakap tuh bukan trend... tuh memaki namanya... whateverlah... pastuh bila aku datang kat kolej baru nie ada plak trademark baru contohnya Kak Ida dengan Whatever, Sue dengan Ann lagilah... TEROOSSnya! mcm-mcm lagiklah... yang the latest, PSST... HOT!!!...dari aku tuh... haha Enil plak dengan KNAPE NTAH?... pastuh... I WAS LIKE... EEEUUUWWW!!!, dan bendalah nie jadik satu jenaka dan trend plak... hadoi ntahlah.. tambah artis-artis pown sama... tambah budak AF ada jewlah...TERLEBIH SUDA, BREEP-BREEP, LINE CLEAR, BAIK PUNYA dan banyak lagi... malas nak menulisnya... kat sini apa aku nak cakap bukan nak marah ke ape ke tapi benda tuh ada dalam seharian kita... bila pikey balik ianya mcm penyeri kehidupan kita dengan kawan-kawan dan taulan... ape aku meqapu ntah???.... da...


psst:// tak kuase mak... nyah!!!

4 comments:

Omaw Rozduan said...

haha
yeah!
i was like..euuww!!
hahaha
tak bleh bla,.

Casper a.k.a wifee en.atan said...

gasakkk tak tahuuuuuuuuuuuu

Anonymous said...

lawak yg teqan taik tu sbb kita yg wat kn..cuma aku tak ingt ayat dia,,

Lea Shariff said...

hehe...
huhu