Wednesday, January 7, 2009

Jimat Ke Kedekut?


Kelmarin merupakan another day yang cambest dalam hidup aku... takdelah sampai aku menang One in A Million or dapat lucky draw sejuta tapi menghabiskan duit adalah...

Sebelum itu... kelmarin merupakan hari yang cambest jugak sebab sehari suntuk kitorang lepak online myspace, main tangkap2x gambow, edit gambaq, sembang2x, makan-makan... haha coz lecturer satu pon takde, 2 kelas awal lecturer Miss Hanis and Miss Shakura pergi kursus dan Sir Khairil lak MC... so bergembiralah sekelas tapi tak best jugak camna pon kena ganti kelas... takot ketinggalan kan... antara yang terlibat ketika adegan meng-havoc-kan kolej adalah, omaw,enil,sham,sue,farra,yaya,ann,jericho, dan ramai lagik and of coz me.

Selepas selesai semua blah,aku, enil dan Omaw telah pergi ke YikFong untuk menghantar pendrive Enil yang hampeh. Aku juga berniat unnnnnntuuuuuukkkkkkk.... drum roll pleaz!!... secret reveal! BELI HANDSET!...

hahaha itulah yang baru, aku beli nie pon coz saja untuk on number Upax aku, modelnya Nokia 1650 harganya memang terlalu mahal sampaikan tak terbayar aku, kena buat ansuran mudah... haha takdelah... affordable punya. semua orang boleh beli, kalau ada duit!... aku memangla teringin handset yang ada MP3 player, kamera, video, 3G and bla3x yang lain tapi bagi aku duit yang aku dapat tuh banyak lagik yang aku bleh beli tak pon simpan jew mana tau keluarga ti sesat3x... ada gak aku dapat tolong... insyaAllah... huhu kita nie bukan orang senang, duit tak gugur dari langit so berjimat cermat adalah amalan yang baik, bukan kedekut tapi berjaga-jaga... alah duit tuh bukan tak nak guna... banyak lagik nak beli nieh... EH! jap4x yang aku explain apesal?... lantakla tuh duit aku... haha~ senyum sket;p...

duit tuh aku juga nak guna untuk

  1. shopping baju,seluar,hoodie dan sebagainya
  2. tambah RAM laptop yang bilangannya amatlah kesian
  3. nak beli MP3 atau MP4 untuk halwa telinga ku ketika suka dan duka
  4. maybe BROADBAND, mudah aku untuk melayari Internet... wah! selepas Lea Shariff, Yaya dan Yana maybe Nadzirul Afif ada juga BRADBOAND... hahahaha~
  5. selebihnya nanti aku habiskan... hahaha... makan 1000x!

psst:// tiba-tiba trademark Amanda Ugly Betty iaitu "Piss... Hottt!"yg aku perkenalkan jadik ikutan ramai kenalan aku... uuuu malunya aku... rasa malu mcm Siti Nurhaliza kentot kuat plak... hahahha... I LIKED PURPLE... PISS!!! HOTTTT!!!

handset barulah...

4 comments:

Omaw Rozduan said...

ahhaa
i was like..
"eeeeeuuuuuwwwwwww"

nnti kita tunjuk trademark ni kat lea shariff plak ;)

Lea Shariff said...

hahahaha.. trademark tuh. dah lapuk la syg..
hahaha..
errr.....

makcik. karipap dua ketol bape ringget erh?

NadaFio said...

lapok tapi sangat trendy skarang...
knape ntah?

adik lea... baik amik 3, 3 seringgit!
ekekke

Casper a.k.a wifee en.atan said...

enpon baru...gasakk tak tahu....(nih trademark hagemaru...channel 611....peberet anak2 i hokkeyy)