Saturday, December 27, 2008

Ho Ho Ho! Balik Kampong


Tanggal 24 haribulan 12 merupakan tarikh yang cambest bagi sesetengah orang dan termasuklah aku kerana aku dapat pulang ke Kedah untuk bertemu keluarga dan rakan-rakan. Setelah sekian waktu, akhirnya tibalah tarikh hari nie, aku dan adikku Mella telah pon bersiap dan terasa gembira untuk pulang ke kampong halaman.Malah aku dapat cuti tambahan iaitu, Merry Christmas dan Awal Muharram... tima kasih... amin


Mella sebenarnya telah datang ke Ipoh sempena cuti sekolah dan dia stay di rumah acik di Taman Gopeng Indah. Tepat pukol 10.00 aku dan adikku telah terpacak di depan bas. Di Medan Gopeng dapat juga aku bertemu dengan beberapa rakan yang lain sperti Ustat Amin, YB dan seorang rakan diorang yang nak balik kedah juagk, aku tak ingat apa namanya la… haha~ sempat aku berbual dengan mereka, dan menurut YB, dia baru jew pas hantar Omaw kat stesen keretapi. Omaw sangat excited naik keretapi coz katanya ini adalah first time dia naik ketapi. Masa aku menunggu bus aku juga sempat bertemu dengan Afiq aka Mawi, dia nak balik Johorlah tuh…


Setelah beberapa kilometer, bas tiba-tiba berhenti di depan JayaJusco Ipoh, kenape ntah?... dalam hatiku hendak jugak ku maki bas nieh tapi dari buat begitu lebey baik aku hantar sms ucapan goodbye kepada rakan-rakan, iaitu Omaw, Enil, Sham dan juga Lea…


Aku telah tulis sms yang berbunyi begini dan di hantarkan kepada mereka ber3, Lea special case aku taip panjang sket… bunyi mcm nieh….


“Bye kawan BUEK!!! Hik3x rinduilah nadzirul afif tau! Senyum sket”

Maka apa yang telah dibalas mereka?!


Enil - “;p ati2x tau… jge adik ko elok2x… yg penting, edit pics ku n bufday 2 tau…”

Omaw – “ ;’) ”

Sham – “Nad kat mana?” (knape dia Tanya mcm tuh, katanya dia lalu di depan bas Seri Maju padahal aku naik bas Mara Liner… haha tersilap sudah)

Lea - … erm tak balas sebab sibok kot takpe no problem dia mesti nerveous nak pergi sana… huhu Goodluck yer Lea


Sesampai jew di Sg. Petani jam menunjukkan hampir pukul 1 pagi, menunggu mak dan ayah datang mengambil kitorang agak lama jugakla… huhu… kelihatan banyak gler teksi dan prebet sapu menunggu pelanggan tapi bila diorang Tanya aku, I just say “No TQ”… selepas naik kereta mak mengajak kitorang pergi makan, aku pon terasa lapar, aku telah memesan Roti Nan Butter, uhuu sedap jugaklah… Mella, mee mamak, mak sama ngan aku dan ayah roti canai biasa…kitorang makan kat Nasi Kandar Pelita… huhuu…

Sesampai jew umah aku terus ke bilikku dan teroooss zZzzZZzz kerana keletihan… huhu


psst:// aku sangat letih coz dari kolej ke tambun, tambun ke Gopeng, Gopeng ke Medan Gopeng, Medan Gopeng ke Sg Petani... Non-Stop!


hampagas feeling: nak upload gambaq ja problem...geram tol blogger nieh

1 comment:

Casper a.k.a wifee en.atan said...

caitttt tak dak makna la ...baru jer balik Ipoh 2/3 hari lepas pas balik kg lagi cehhhhhhhh