Monday, December 15, 2008

Pendaftaran Sem 2

Pada tanggal 11 Disember 2008… aku dan rakan-rakan di KPTM telah bersua dan mendaftarkan diri untuk sem yang kedua…


Mari kita imbas kembali detik waktu itu… sesampainya aku di Kolej, aku dapati 2 orang rakanku melambai-lambai menyambut kedatangan ku diiringi dengan beberapa pom2x girls, sekumpulan pemain kompang, pancaragam serta peminat2x . Sejurus aku turun dari moto kristar pakcikku, limpahan cahaya flash kamera berjuta-juta sehingga menyilaukan mataku… aku menyusuri red carpet dengan serba hitam bersama ‘bahu-bag’ adikku… sungguh glamourous… OKEY WAKE UP HONEY!!!


Haha~ merapu betol… well dua orang tuh adalah Sham dan Omaw, sham dengan baju barunya dan omaw sama tema hitam dengan aku (kebetulan lagik) serta datang dengan familynya. Dapat juga knal maknya tapi seganla nak tegor sangat2x huhu… I’m excited at that time but I’m still miss my hometown,family and friends but life must go on.


Kitorang time tuh nak tunggu Enil, tapi minah nie semputlah plak… cee pagi tadi budget dia sampai dulu rupanya, ya ADO!... then aku,sham dan omaw pergi ke tingkat 4 untuk pendaftaran. Sampai kat atas tuh, ramailah ya amat… mcm first time daftar hari tuh gak.. hampeh kena tunggu lama ya amat… masa nak wat first pendaftaran aku di-compound sebab tak bawak kad ID, hampeh melayang sepuluh ringgit.. waaaa~ sialan betol!


Tak lama pastuh Enil pun aku jumpa… lama tak jumpa diorang bestla plak… Cuma tak cukup satu jew Cik Lea Sharif, well orang sekarang panggil budak Uitm… huhu KPTM see ya!... tapi takpelah nak wat camna rezki masing2x kan… Enil hari tuh nampak matang coz menggenakan baju kurung moden… ala makcik beranak 4 mcm tuh tapi still glamourlah.. muahahaha… lawak jew


Masa kat tempat pendaftaran jumpa ramai kawan-kawan cam Qat, YB, Sue Saadon, and of coz with her clique si An, Jericho juge(lea suka sangat arr), John, Yana, NorKakYung, Zaif, Rizal dan banyak lagilah… then part paling aku seedy adalah… uhuuu wet mara aku tak dapat gi mcm Enil dan yang lain iaitu, RM3863 tuh…. Uhuhu fuh banyak!!! Kata miss tuh dia soh rujuk dia nanti, coz kan hantar lambat sket, wet pon dapat lambatla sket, harap aku dapatlah coz borang kena kuah Maggie masa time rompak hari tuh… adaka perompak tuh tendang mangkuk magie tuh pastuh kena habeh borang aku.. hampeh~ lagi tragis!


Dalam pukol 12 lebey, semua urusan selesai, Enil ajak aku untuk teman dia ke CIMB Bank untuk tebus cek yang bernilai Rm3863 tuh…. Ish jeles btol! Bapak dia soh beli laptop, hahaha habehla duet ang Enil Fitrah oit!... then selepas say goodbye to her, aku ikot Pian dan Puntong a.k.a roommate aku di rumah sewa baru kat Tambun… pada mulanya aku rasa agak jauh tapi bila sampai kat situ aku rasa umah tuh agak ok dan selesa, berhampiran dengan bukit, bercirikan apartment dan umah tuh nampak baru jew.. tapi dengar cita dah 5 tahun… cantik gakla senang cerita… dalam rumah ada 3 bilik dan 2 bilik air, pada mulanya nak dok 4 orang jew tapi dah tukar coz silap tahu harga sewa, sebulan 400 so kalau dok 4 orang, pergh rm100 sorang… so nak carik lagi rakan sebilikla, tapi aku dah ada kot, Si Mawi!... huhu

Hampir 3 setengah aku pown pulanglah… well it was an exhausting day but I still made trough it… yee-haaa!!

Saksikanlah aksi-aksi ini….


enil yang tayang cek bernilai RM3863


rumah sewa baruku di tambun

ruangan tamu tapi tetamu datang dok kat lantai jew

bilik kat dalm rumah tuh... nieh pian ngan sham dudok


aku ngan omaw pose masa tengah sesak2x...(sempat lagik nieh)


tengah tunggu turn, no 2008.. huhu

makcik beranak 4... nak pose jugak...

omaw...oh omaw...

sham dan enil... nak mula daftar diri


enil yang blur....

4 comments:

Omaw Rozduan said...

siyes,
tak dapat nak luangkan lebih banyak masa dengan korang coz aku balik kolumpo!!
ahahaha
aku nak gi konsert butterfingers.
itu pasal aku balik.mwahahaha
apapun,boring bila kurang sorang ;'(

Lea Shariff said...

siyes ckp... aku gelak2 baca..
tapi deep inside, agak sedih ..
tak dapat bersama dgn korang and menyibuk2kan diri bersama beratus2 plajar yg lain..
huuu. :'(

takpela..
nnt2, aku dtg kolej..
ehhe. aku menyamar sbg one of the students..
boleh tak agak2?
hahahaha!!@
kejam2

NadaFio said...

omaw-patotla... sanggup balik tuh uhuhu.. fanatik

lea-haha~aku atu kau nak menyamar sebagai sape... the M!!!...
muahahaha

Anonymous said...

fanatik?
adoi.
aku tak ske dgr ayat tu