Saturday, November 22, 2008

Bosan Ke Boring?



hari nie hari yang keempat aku lepak kat umah...
senang cerita hari nie pon boring...
apa yang aku berkawan cumalah laptop aku...
huh memang bosan... tak tahu nak buat apa...

semalam aku edit gambar yang di bagi sham...
fuh sampai lupa nak makan punya asyik dengan gambar2x tue...
so harini nak diupload ke dalam myspace tapi teramatlah menyeksakan...sebab tenet slow glos...
jadik untuk menyepatkannya aku pergi ke cc tempat aku kerja dulu
iaitu ZM Enterprise milik akak yang bernama Zaini...
lagipon lama tak jumpa dia... haha...
sebelum pergi aku ada sempat menghantar mesej kepada
izrul,zikry,ash dan imran suruh datang lepak skali tapi sekoq
pon tak muncoi... geram babun btoi...

Alhamdulilah semua gambar tue telah terupload dengan baiknya...
walaupun memakan masa jugaklah... 20 gambar terbaik
kesemuanya... memang cun bangat... thanks to omaw sebab shoot
kitorang and bagi main kamera mahal ko...

mak ajak pergi kenduri kat sungai lalang tapi malas giler babun,
kalu ada irfan (anak kakLong yang comel bangat) oklah jugak...
kalu pi kenduri ja... malas aku... so tak pi lah...

petang tue memang boring sampai tahap menyengkelkan...
then aku dapat satu idea... owh lama tak perform!

*masa dulu kat umah kalu takdak orang aku akan perform dengan
pelbagai muzik dan berangan bagai artis tengah perform kat
konsert... memang energetic ketika perform sampai peloh2x... ini
adalah salah satu exercise aku untuk keep fit...*
aku perform lagu2x my fav singer of coz Avril Lavigne...
mula-mula nyanyi lagi "I can Do Better" then "Runaway"pastue
track ketiga "The Best Damn Thing" aku dah terkemut-kemut...
kalau dulu seriously sampai satu album bleh perform... haha kali
nie dah tak bleh... haha btol la aku dah gemok... fuh kena diet nieh...

lepas tue aku keluar jalan-jalan cari pasal kat sekitar kampung
dengan menaiki motosikal biruku... ingat nak singah kat umah
Ash, tapi apakah daya ada kenduri kahwin kat rumahnya... seganla plak nak singgah...
masa pulang... tiba-tiba terserempak dengan seorang mamat nie...
macam knal... cis! ash rupanya... terooos kitorang lepak kat
umah... banyak jugak yaang disembangkan, mcm pasal Izzrul,
gossip, matrik, kolej, rompak, siti nurhaliza, lagu2x baru dan
banyak lagi...masa tengah sembang muncol lak seorang lagi
mamat... owh Zikry plak datang... aku ingat ape hal plak mamat
nie... owh rupanya hal yang dia nak cakap hanya kitorang jew patot tahu... haha...

a lil bit while... ash pon pulang... ash dah nak balik ke matrix
perlis esok so taklehlah jumpa lagik... so see u next time buddy...

well itulah yang terjadik hari nie...
malam nie hanya time untok tidur...
so gudnite..

psst:// aku jugak ada telefon izzrul untuk melepaskan keboringan, tapi pastue pon borring jugak...

pasal coretan ke telok batik is under consrtuction...so wait ya!

ash yang berpose maut... wah rerama berterbangan...

6 comments:

Omaw Rozduan said...

lama gila nak tunggu update korang.haha ;D

Lea Shariff said...

hahahaha
aku dah update!!!!!!!!!!!!!!!!!11
jeng jeng jenggg....
a picture worth a thousand words...

NadaFio said...

yeker...
sowy...
haha...

NaD_antlya said...

Nadzirul...sungguh tak sangka kamu suka perfom nyanyi sorang2..hahah..
lenkali cube rakam sekali...upload kat sini..bole gak tumpang gelak sekaki:D

suke benor dgn avril dia..

Casper a.k.a wifee en.atan said...

angah
nanti amik award kat blog kak ta nooo

dan..boh la chat box dik oiii senang skittt

NadaFio said...

kak diela memang saya minat pon,minat gilos...

chat box camna tue kakta?