Wednesday, November 26, 2008

TV Marathon

hari nie nothin' special to do... pada paginya agak boring... lately aku takleh tidorla entah mengapa... dah tue habis gatal satu badan... hurm samapi 2,3 pagi baru leh tidor... masalah btol... pagi tadi bangun agak awal tapi pastue terlena balik sampai kol 11.30... harinie mak tak masak tengahhari, makan nasi lemak yang dbeli kat mak ndak sebelah rumah jew... sampailah makan malam baru ada nak dimakan... takpelah dia sibok harinie...

errm petang tadi, dalam pukul 3.10 mcm tue, aku gi lepak umah izzrul... saje jew lepak-lepak,chatting... banyak jugakla yang dibincangkan... haha gossip artis, lagipun izzrul skrang terperangkap dalam konflik cinta... wah biar benar, at first i was like, what the hell is goin on... but seriously its true
my friend involve in so COMPLICATED love.... haha pity ha... so aku nie kira untuk tempat dia lepaskan sket bebannya... talk to somebody, aku harap aku dapat membantu sket yer iger...

lepas makan malam dan solat maghrib aku mula terpacak kat depan tv... honestly harinie baru btol2x tengok kalu tak sebenarnya tengak kejap terus main depan
laptop... entah boringlak tengok tv... haha... Ha! hari nie wat marathon lagik... mula-mula tengok Camp Rock,Then Hannah Montana, after that Gilmore Girls and lastly Ghost Whisperer

berikut merupakan sedikit ulasan rancangan yang ditonton aku tadi

Camp Rock

Hurm honestly aku nie bleh kata big fan jugakla High School Musical, hahaa
malula plak nak commit but yeah i am... whatever... well Camp Rock nie mcm HSM gak but diorang kat summer camp... banyaklah adegan menari, menyanyi yang ditonjolkan... The story follows Connie (Maria Canals Barrera), Steve (EdJaunz) and Mitchie Torres (Demi Lovato), an aspiring young musician who is hoping to become a professional singer. Mitchie wants to go to a music camp for aspiring young musicians named "Camp Rock". Since the family can't afford the tuition, Mitchie's mother arranges to cater food for the camp, thus allowing Mitchie to attend. Mitchie tries to conceal this from her friends at camp by saying her mom is president of Hot Tunes TV China. Spoiled rock star Shane Gray (Joe Jonas) has been assigned to be in charge of
dance classes for one month at Camp Rock by his bandmates Jason (Kevin Jonas) and Nate (Nick Jonas). Shane hears Mitchie singing, and falls in love with the voice, but does not know the identity of the singer. Shane spends much of the movie searching for the girl with voice. Shane and Mitchie have various interactions, and, when Shane learns of the person she pretends to be, a romance between the two blossoms until he finds out that she was lying about who she was. But when he realizes that Mitchie is the girl that he had heard singing. re-instates their relationship. Peggy, one of Tess' posse, wins Final Jam and a recording contract with Shane.

bagi aku citer nie bagi 3 bintang sudah... ending dia kurengla... tiba2x ja habis... Mela(My Sista) minat gilerla... young gurls memang gilakan ceritanya sebab ada The Jonas Brothers... apa yang best entahlah nyanyi pun sengau tak sengau jew... kutuk plak aku nie padahal orang tue dah berjuta dalam poket haha... just oipinion ma... Go Jonas Brothers!!! haha

Hannah Montana

kalau sebut nama nie rasanya semua orang dah tau... komedi sitcom nie memang best bagi akula... funny and fun... hari nie ceritanya Miley terasa nak pecat bodyguard dia yang memang klakar gler sebab terlalu overprotected... akhirnya kerna mulut hannah yang berbisa membuatkan bodyguardnya meletak jawatan dan memberi khidmat kepada president of united states (cory in the house co-cast)... tapi akhirnya hannah aka miley rasa kehilangan dan menganggapbodyguard to irreplaceble dan berjaya memujuknya kembali bertugas sebagai
bodyguard Hannah Montana... best sangat, lawak betol... haha

Gilmore Girls

wah dah lama tak tengok citer nie... aku suka bukannya kenape just diorangnya dialog yang cepat dan ntah apa dicakapnya ntah... memang lawak dan fun... nak ceritakan kat sini tak tahu nak tulis apa tapi everything change... rory and her mom fought and not talking, lorelai blom bagi putus untuk kahwin bila dengan luke and rory jugak dah berhenti dari blajow kat Yale, Logan still...hurm ntahlah banyak episod dan seasons dah tertinggal... tapi star hallow still best(tempat tinggal diorang)... aku merindui ketika dulu ,time rory bercinta dengan Dean(Jared Padelecki)... time tue sangat best... huhu... hurm...

Ghost Whisperer

agak lama tak tengok citer nie time skolah dulu tak miss... best woo... penuh misteri dan debaran... hari nie Melinda terpaksa mengharungi satu lagi detik yang very hard dalam hidupnya kerana ghost yang datang ada kaitan dengan hidupnya... memang penuh dugaan,seram dan emosi... akhirnya setelah maknya bagitau, barulah dia tahu dia bukan anak kandung ayahnya selama ini tapi hasil hubungan cinta maknya dengan kekasih lama yang dibunuh ayah tirinya... memang sedey bila Melinda dapat tahu Tom Gordon bukan bapa kandungnya... kerna Melinda teringat balik saat bapak kandungnya dibunuh, bapak tirinya cuba nak bunuh Melinda namun camtue roh bapak kandungnya datang selamatkan daripada dia daripada dicederakan... memang best tak sabor nak tengok next week lak.. haha

1 comment:

Penyamar... said...

weh semua nieh aku tngk... memang besh pown... haha~