Friday, November 21, 2008

Tetamuku Kawanku



hari ini hari ketiga aku dirumah...
hurm macam biasa jugak...
takde sangat yang manarik masa pagi tue...
pagi nie ayah beli nasi lemak 5 kupang, rasanya Pak Cop punya
tapi entahlah... teringat dulu arwah Tok Mah selalu beli nasi
lemak dia yang 3 kupang setiap satu... antara yang melantak
cucunya nielah... haha...

pastue aku on9 untuk bagi header yang dijanjikan kepada KakTa,
akhirnya siap...
aku takot tak lawa...
cuba tengok...
setengah orang cakap aku ciplak...
hurm maybe ya maybe oh no...
whatever... janji kakta suka... haha...
lawa ker ha?...
kakta cakap dah lawa.... eee...
cuba korang tngk kat bawak kejap gi okey x?...
pastue tiba2x aku dapat mesej...
owh zikry nak datang ke rumah rupanya sebab nak ambik software photoshop...
dia pon datang dengan bergayanya dengan honda ero-bek bapak dia...warna emas... besaq...
banyak gak arr di sembangkan lama tak jumpa katakan... haha
pasal awex, blajaq, life, rompak, exciden dan much more...
aku pun ambik banyak barang kat dia... yang must mestilalagu.... hehe...
tapi yang buat zikry gempak tadi sebab aku bagi dia extreme
dekstop... memang gempak... bayangkan dekstop laptop tue mcm
triller film... pergh memang cun...
tak lama selepas tue handset aku menyanyi lagu 'hot' by avril
lavigne bermakna ada mesej, rupanya Sham katanya nak datang
rumah... Wah setuju saja lagipun dia nak bagi gambo kat telok batik yeeehaaa!!!

dalam pukol 1 camtue... aku siap2x nak ke masjid...
masa kat masjid jumpa zulhelmy aka cikgu zul...
ingat tak jumpa... huhu masa last2x kat kolej dah tak jumpa
dia... tak sembang sangat kan dalam masjid... hormati arr... fuh insan mithali...

then petang tue dalam pukol 3.30 sham datang ke rumah dengan
kawannya taufik, 'agak sangsi pada mulanya',..........haha
masa kat dalam bilik buruk aku (burukkan sham?), aku dengan sham
bersembang pasal Lea, gossip, jericho (sham suka cerita), omaw
dan bnyk lagi... yang si taufik tolong gelak jew...

data tentang taufik
~orangnya tinggi berkaca mata berkuasa agak tinggi
~kulit agak cerak dan jerawat juga ada...
~handsome darik sham, kacak lagi aku-muahahaha
~seorang yang bijak sebab sham cakap dia dapat DEKAN
~pelajar UiTM penang, pergh sempoi, lagi sempoi sebelah rumah katanya...
~periang=sebab suka gelak walau dia tak tahu dia sedang gelakkan apa...

pastue lepas menjamu selera minum petang,
aku bawak sham and taufik jalan-jalan cari nahas i mean
jalan-jalan makan angin...
tengok kampong, tngk bukit, sawah padi, tempat tsunami, kambing, pokok pisang, peminat cilikku, sekolah, pasar malam dan banyak lagi...
agak best jugakla... indah jugak kampong halamanku...pergh sempoi...
agak2x dalam 6 lebih camtue,diorang pon pulang... harap diorang
tak nyesal datang... maila lagi yerk

oh lupe nak mention yang kami jugak singgah kat rumah cikgu ZUl,
pada rakan2x yang menggenali teka dia buat apa masa kitorang
datang... drum roll pleazzzz... TIDOOOORRRRR!!!!... haha

psst:/ kepada sham tQ bagi lagu dan video and gambaq, malam nie
aku nak dgr lagu... 'malam semalam bulan purnama'.... ekekekke

header yang direka untuk http://firmannurmie.blogspot.com

wajah sham dan taufik ketiak di dalam bilikku... haha





tunggu coretan dariku
"TELUK BATIK MEMANG CANTIK BAGAI KAMI YANG

SANGAT GETIK"...
hell yeah!!!

6 comments:

Lea Shariff said...

waaa
tak aci!
sham datang umah ko..
nak datang jugakkk!!!

huhu
rindu seyh kat korang..

NadaFio said...

mai jangan tak mai...
aku pon rindu smeua korang

Omaw Rozduan said...

wa.. ;)
best ah umah dekat2

NYAH..
kan best umah MAK dekat ngn umah ko..
hahaha

NadaFio said...

TEROOOOSSS!!!....

tuela mak...
awatnya tak bqanak kat sini...

boleh kiter gi menjual kat pantai merdeka...

uhuuu...

hahahahaha~ rindula oma...

Casper a.k.a wifee en.atan said...

sapa kata header tu tak cun i siat2 mulut dia hokey.....

neway thank you darling ...

NadaFio said...

muahahha...
thank kakta...
kiss kit...
muuaahhh!!!