Monday, November 24, 2008

TELUK BATIK MEMANG CANTIK BAGAI KAMI YANG SANGAT GETIK


"FEELS THE TROPICAL BREEZE LA ISLA BONITTA"


Bendalah Yang Cambest 2,3 hari lepas

*aku dah beli Hoodie - ala avril camtue
*lepak dengan kawan - kawan
*lepak kat pasific penang sampai tengah malam
*makan - makan
*cintaku pada Avril Lavigne semakin havoc
*tidur dengan puas sekali

sory for the late post of my "TELUK BATIK MEMANG CANTIK BAGAI KAMI YANG SANGAT GETIK"... hahha lately ada banyak gak benda nak buat so banyak kali tertunggak... so hari ini dapat jugak diabdikan didalam blog aku nie...

imbas kembali...

dalam hatiku "Ya Allah, manala depa nie, kata pukoi lapan lanie dah nak masok
sembilan dah...",achik pon dah bising "mana kawan angah nie!!! berkelah jela
korang kat depan umah tue"... hahaha...
semua persiapan dah aku buat... auntie jugak siap sponser ayour, dengan keropok
ntok kitorang makan... bihun lak memang gempak sedap bangat... tante ku memang
sporting habis dan pandai masak!

agak dalam pukol 9 camtue, omaw and the gang sampai... aku agak terkejut dengan
topi yang omaw pakai... kau ingat kau comel ke babe.. tapi ya memang cute, topi
baby tuela... muahahaaa... sham dengan baju stripnya dan lea dengan gaya amoi
yang siap bertopi... semua punya style yang tersendiri, aku lak pakai jeans
kesukaan ku yang dibagi abang wan dengan menggenakan baju Telok Batik yang
dihadiahkan oleh Che Siah aka Mak Qon (old fren), wah kena gaya dengan tempat
yang akan di tujui....

after that, gi amik enil kat Kg Tekah Tersusun, dia dengan sempoi pakai hoodie
yang cute... dia jugak ditugaskan untuk membawa hot-dog and tikar... belom stat
lagi perjalanan hotdog dah di mamam omaw, lapor sangat kot...lea pon same...

So, mulalah pengembaraan kitorang yang memang cambest!
Dalam perjalanan, omaw cakap dia punya cd player rosak dek dimain bebudak
rumahnya, aku rasa agak sedey sebab hari tue baru aku bawa nak dengar cd "The
Best Damn Thing" didalam keretanya. Tapi rupanya selepas itu baru aku tau
diorang pakat ntok tipu aku... cis! akhirnya track "Girlfriend" berkumandang
didalam kereta omaw dan merancakkan perjalanan kitorang... memang best!!! aku
menyanyi sepanjang perjalanan... diorang tahu satu dua track jew... haha...
then sampai track yang ke-14 "alone", omaw tukar dari Avril Lavigne ke HUJAN...
wah lagi rancakla dalam kete tue... happy sesangat tambah track "dugaannya" and
"luka mana", well my favourite... haha!

dalam perjalan tue perkara yang paling aku takleh lupa yang omaw telah masuk
WRONG WAY!!! Waaaargghhh!!! semua terkejot berok kena sembelit!!!... pemandu
yang lain tengok pelik jew... haha... well kitorang budak baru belajar... adala
kesilapan jalan raya... haha! Unforgettable momentlah...

Sesampai jew kat Telok Batik semua muka nampak ceria yang amat... tapi macam
mana pown melantak adalah no 1... pergh memang sedap bihun goreng auntieku,
omaw,enil,lea semua cakap sedap cuma sham yang tak tahan pedas, alah pedas
apanya... kata orang penang, kari banyak kot... hahaha... biaselah lain orang
lain rasanye... sandwich lea pon sedap bangat... memang kenyang...

sesi menjamu slera.. sempat lagi pose berpuaka


selepas melantak, lea dan enil pergi tukar baju dan kitorang yang tinggal
sempat bermain kamera omaw... memang best...
sesudah semua sudah bertukar rupa... ape lagi serbu AIR!!!
terserlah setiap kegembiraan di setiap wajah rakan-rakanku...
tapikan kenape diorang cakap aku paling happy,gedik... hurm well it's me!!!
hahahaha... whatever,at least i make everyone happy... yang tak happy sapa
suruh... hahaha

meloncat-loncat... bestnya!!
bagai ikan paus terdampar di saat hujung nyawanya...sadis

adegan menyerbu laut...

kalau bab bergambar aku taknak lepaskan tengoklah kesungguhanku... haha

hurm... honestly banyak tahun dah tak mandi laut, walaupun rumah dekat dengan
pantai Merdeka, CINTA KITA DI PANTAI MERDEKA!!! wah teroooss nyanyi! hari tue
aku mandi dengan penuh perasaan, wah berperasaan... rasanya aku yang paling
banyak mandi... sampai dapatku rasa badan ku letih tapi ke-enjoy-an harus
diteruskan!... kitorang, makan, mandi, berjenaka, bergossip, berpossing maut,
dan banyak lagi...

gedik santai sambil bergossip... tenangkan fikiran juga

lompatan gempak!

special editing by me.... lompatan sapa paling hebat hehe...

dalam pukul 4 lebey kitorang berkemas dab berangkat pulang...
tapi sebelum itu sempat lagi berphotoshoot dan aku ada membeli sedikit
cenderamata untuk tasha, mak dan mela... taklah mahal... budget takde nak balik
kedah lagik... haha...

baru pas bli goodies, aku paling comey kat sini... muahahaha

sebelum pulang kitorang sempat singgah kat rumah opah omaw...
time tue hujan lebat yang amat... memang sejuk dan lapor(makan lagik!)... and
luckily makcik2x omaw telah menjamu kitorang minum petang dengan air teh dan
cucur... Alhamdulilah rezeki...

dalam 7.30 lebey sampailah aku di Taman Gopeng Indah, agak sedey untuk
meninggalkan korang,well itu pertemuan terakhir aku dan omaw,enil dan lea untuk
sem pertama... sham bleh datang umah... dalam sem pertama nie aku telah
merempuhi perlbagai dugaan dan cabaran untuk bergelar seorang insan, aku pernah
hidup kesunyian hanya aku dan Allah yang tahu... hinggakan no one notice me,
it's completely so hard and i almost dying (bukan brmaksd aku bunuh diri)... n
then i found my perfect 5, omaw-enil-sham-lea and tak lupa yaya... thanks to
keep me company... aku harap korang terimalah aku seadanya... kalau ada salah
dan silap harap dimaafkan... trip nie merupakan bendalah yang cambest pernah
berlaku pada kehidupan aku... hope we're be together even wherever we go or
lives... one word can i say "I LOVE YOU ALL"...

saksikan dipawagam blakang jamban anda!
untuk lea aku nak nyanyikan satu lagu untuk kau...

when you're gone,
the pieces of my heart are missing you
when you're gone,

the face i came to know is missing too
when you're gone,

the words i need to hear to always get me through the day and make it okay...

I MISS YOU...


blajow elok2x tau jangan lupa aku suda...




Berikut adalah beberapa lagik gambow yang gempak ketika trip ke TELOK BATIK:

lea pose ajal meanwhile enil cuci muka kena pasir


ini orang gila yang terlepas dari tanjong rambutan

bergossip2x...

wah bagaikan burung unta sejoli

pose sedia-taksedia

7 comments:

Omaw Rozduan said...

yihaa.
akhirnya update.
menggong tol..
lama aku tunggu tau.
wahahahha;D

apa-apa pun time wrong way tu mmg tak bleh bla..
pelbagai keseronokan yg kita tempuhi masa hari ni..
btoi taK?
hehehe

Casper a.k.a wifee en.atan said...

angah mmg gedik dari dulu sampai sekarang wakakakakakkakaka...

NadaFio said...

yer memang bestla omaw...
nanti kiter pergi kat lain plak..

takpela kakta... gedik santai muahhaha

Lea Shariff said...

hahahhahakkkkk!!!

weh nadzirul!
awat kamu upload gambo aku posing AJAL tuh?
buruk benor!'

wat malu kaum jer..
aiyaaa..!

tegelak2 aku nengok

Omaw Rozduan said...

next trip : CAMEROON HIGHLAND

serius!!

enil[kiut] said...

ko kate aku gle..
sok 2lis blog g..
ko 2lis ni..
rini mrupekn ari plg sedih aku....
;p

NadaFio said...

wah CAMEROON!!! nak pergi weh!!
beshnya!!!
sory enil... hak2x