Friday, November 28, 2008

MADAGASCAR to SUNGAI LALANG

Kenapa tajuk hari nie oqang letakkan cenggitu?

I LIKE TO MOVE IT MOVE IT,

HE LIKE TO MOVE IT MOVE IT,

SHE LIKE TO MOVE IT MOVE IT,

WE LIKE TO MOVE IT!!!

Ha! Hari nie my family telah menjelajah dari nun jauh di Madagascar hinggalah ke Sungai Lalang, Sungai Petani… haha takdelah sebenarny hari nie aku menonton film Madagascar Escape 2 Africa… citer nie memang best, bleh kata banyak scenes yang menarik. Watak yang paling aku suka adalah Gloria dan Squad Penguin2x tue… Paling best masa Gloria dan Motomoto (badak air paling handsome kat africa) bermain cinta… kelakar!!! Kalau manusia nak ngorat mesti nak puji cakap “awak cantiklah harinie or you’re looking so nice today” tapi dalam dunia badak air diorang cakap “you’re huge babeh!!”… haha cuba cakap kat awex, mesti penampar punye… tapi badak air tue kira complimentla… huhu memang klakar… yang penguin2x plak blagak ala2x mission impossible jew… diorang pon best…bagi oqang film nie amatlah sesuai untuk tayangan seisi keluarga, tak salah kalau nak bawak sekeluarga lepak-lepak,glak-glak coz bila keluar panggung nanti mesti semua ceria belaka… oqang bagi 4.5 bintang!!!

Dalam pukol 5 macam tue, my family and plus my aunt and tasha yang datang semalam nak pergi ke Sungai Lalang untuk menziarahi Mak Ngah and her family. Saje jew bukan ada event yang berlaku just kunjungan biasa. Aku pun dah lama tak jumpa Mak Ngah and Pak Ngah. Ku juga harapkan untuk berjumpa Irfan anak sedaraku yang sangat comel tapi malang esok baru dia nak datang.. huhu memang comel geram btol! Hari nie mak ngah tak masak coz kitorang tepon tak dapat, dia masak memang terangkat tapi Alhamdulilah gak coz Pak Ngah baru ja habis masak kat umah kenduri kat blakang rumah (rumah teres so fahamlakan..) kitorang makan nasi tomato kampung dengan rendang daging special memang sedap bangat… tadi aku makan banyak gler babun, coz mak pergi ke pasar malam tadi beli macam2x… antara yang aku lantak adalah, nasi tomato, ayam rangka goreng, ayam goreng, keropok lekor, burger, pisang goreng and cucur peneiqam(orang kdah cakap mcm tuela bahsa besa ntah ape ntah, ala kuih hitam2x mcm gelang tue, umah kenduri banyak)… pergh memang kenyang sampai takleh bergerak… haha bagai badak air rasanya… aku nie sampai lupa kalau jumpa makanan… tuh mcm mana nak diet.. ayoyo!

4 comments:

Casper a.k.a wifee en.atan said...

memang asal pun dah debab kan?? takkan lupa biskut 2 segi lemak cicah milo...

NadaFio said...

amboi kakTa peqli nampak...
bukannya pa...
kalu kecik gmok gedebab, orang suka tapi kalu mai besaq dok gedebab gak surelah dok kena kutok...

Omaw Rozduan said...

hmm.
adik aku ajak tgk citer ni sok.
uhuhuhu

NadaFio said...

memang patot tngkla omaw.. haha~