Thursday, November 27, 2008

QUANTUM OF SOLACE


Kenape tajuk post kali nie seperti diatas, bukannya apa sebenarnya tadi aku dan rakan telah pergi ke panggung untuk menonton film James Bond yang ke 22 itu.

Imbas kembali~

Hari nie aku langsung tidak bercadang untuk kemana-mana tapi terlintas di fikiran untuk keluar ke Sungai Petani (SP). Tiba- tiba aku mendapat panggilan daripada rakanku Emran, dia mulanya agak segan untuk mengajak aku kluar tapi mungkin kerna aku pon boring lepak dirumah, so aku dengan big pleasure berkeputusan untuk pergi ke SP.

Dalam pukoi 2 petang kitorang bertolak pergi, dan menuju ke Billion Sungai Petani, kata emran nak berkaroeke, so aku apa lagi bila ajak menyanyi… haha lagu yang dipilih adalah hanya sebanyak 7 lagu, duit tarak tuh sket ja… muahahaha lagu-lagunya adalah Drama, Bersamamu, Ada Cinta, Sandaran Hati, Sudah, Karma dan Nazraku… ada lagu yang cambest dan enjoying, dan ada jugak yang hampeh.

Pastue kitorang bergerak ke tingkat atas untuk bershopping, kat sini selalu kitorang shopping sebab amat berpatutan, Emran nak menyambong pelajarannya ke IKM kat Perlis, so aku nie kira meneman dia untuk membeli barangan keperluan ke sana, mcm baju, kasot and so on… kat sini dia bli sehelai baju kemeja, aku yang pilih memang lawalah… haha

Then kitorang nak ke Lorong Babi (tempat kedai2x pakaian dijual) tapi hujanla plak, so kitorang lepak kat CC men myspace, tngk youtube and so on. Sudah hujan renyai kitorang pergi ke sana untuk membeli kasut plak tapi tiada yang berkenan, so Emran mengajak ke Central Square (most famous hypermarket kat Sp), lagipun dia mengajak untuk tengok wayang… so I said okay

Selepas merayau and bli kasot dia, kitorang pergi ke GSC untuk membeli tiket, mulanya malas untuk menonton tapi dah tiketnya hanya RM5, so ape lagik… antara film yang ditayang masa tue adalah Wayang(duh…), Selamat Pagi Cinta(hello!!!...duh…), Madagascar:Escape 2 africa (dah tngk piracynya… muahahha) and lastly Quantum Of Solace. So kitorang pilih Quantum Of Solace.

Kat sini aku nak bagi sket ulasan pasal citer nieh… dalam citer nie James Bond nie tersangatlah kuat, belasah sana sini tapi still cool jew. Ada banyak adegan yang cambest dan ganaz, semua tempat diorang pergi dan adegan-adegan tue semua melibatkan semua element stunt, dari tembak kereta antara kereta, ke lompat bumbung rumah orang, bot berkejaran dan jugak kapal terbang kargo bertempur dengan jet pejuang. Paling aku tertarik adalah time James Bond dan gadis bondnya beraksi tembak menembak dengan jet pejuang, memang mendebarkan. Tapikan ada part jugak mcm tak logic, contohnya bayangkanlah tempat tue fully burned tapi diorang sepatutn ya terbkar peringkat-3 dah tapi cee… calar sket2x jew, James Bond lagi muhong jatuh dari tingkat brape ntah tak gak2x sakit or patah riuk, pergh kau ingat kau Superman ke James Bond? Satu lagik yang tak puas hati, selepas kapal terbang diorang melatop dan diorang larikan diri dengan paying terjun, jatuh punyalah laju, sempat bukak paying tue kejap jew dan terus jatuh kebawah, tapi James Bond tetap tak patah riuk, steady bleh jalan berjuat miles lagik, mcm **** ntah pahape ntah… yang awex tue pon satu berlakon sket jew pon… tapi satu lagik tak puas hati banyak potong rasanya… yerlah untuk pasaran Malaysia yang ‘mulia’… muahahaa… takdela adegan panas ke ape so ibu bapa blehla bawak anak2x tapi masih perlu bimbinganla… aku bagi film nie 4 bintang dari segi hiburan… bayar 5nget tadi taklah rugi sangat… okeylah… haha

Well its what I’m doin today….

3 comments:

Casper a.k.a wifee en.atan said...

besala citer mat saleh kan byk merapu wakakakakkaaka tapi tetap menjadi pojaaan jugak.

tu kalau USA ka Britain kena attack tak yah bimbang dah sbb depa ramai superhero...
muakakakakakakakkaa

Omaw Rozduan said...

aku tak ske 007

NadaFio said...

haha~
sebenarnya takde pilihan di hati...
citer melayu nak feeling2x.. malaslah mood tengah elok... haha